16 Mayıs 2013 Perşembe

Ofis Temizlik Şirketi - Ofis Temizliği


Ofis Temizliği Hizmetleri ve Ofislerde duyduğumuz temizlik ihtiyaçları 
ofis temizlik şirketleri
Ofis temizliği
Ofis temizliği, insanların iş yerlerinde daha rahat bir çalışma ortamı yakalayabilmesi için olmazsa olmazlardandır. Kaliteli bir iş verimi, çalışan personelin en üst düzeyde performans sağlaması için temiz bir ofis ortamı en idealidir. İş yerleri günlük olarak yoğun bir şekilde kullanılan mekanların başında gelmektedir. Bu nedenle ofis ortamlarının hijyenini sağlamak bir hayli zor olmaktadır. Ofislerde temizlik ile ilgilenilmesi gerekmekte ancak iş verenlerin bunu hakkını vererek yapanlara bırakması doğru olmaktadır. Bu nedenle ofis ortamlarının temizliği profesyonel ellere teslim edilmelidir. Ofis temizliği için oldukça kaliteli hizmet sunan temizlik firmaları İstanbul'un hemen hemen tüm ilçelerindeki müşterileri için gereken hizmetleri sunmaktadır.

Ofis temizliği için temizlik firmalarının hazırladığı bir program bulunmaktadır. Temizlik şirketlerinin işlerinde uzman elemanları temizliğe nereden başlayacaklarını çok iyi bilerek ofis ortamlarına girmektedirler. Öncelikle temizlenecek ortamın incelemesini yapan temizlik şirketleri, gerekli sayıda personeli temizlenecek ofis ortamına yönlendirmektedir. İşlerinde uzman temizlik ekibi ve profesyonel temizlik malzemeleri ile ofis temizliğine başlayan personeller, son teknoloji temizlik cihazlarını da kullanmaktadır. Ofislerin ilk olarak çöp boşaltım işlemi yapılmaktadır. Ardından duvarlarda asılı olan varsa saat, tablo, aksesuarlar gibi yerlerin temizliği yapılmakta, dolap üstleri, kapı üstleri gibi sık toz tutan alanların tozları alınmaktadır. Bunun yanı sıra ofis ortamlarının birçoğu fazla sayıda pencere bulunduran ortamlar olduğundan, ofis ortamlarında cam temizliği de oldukça önemlidir.

ofis cam temizlik şirketleri
Ofis cam temizliği
Ofis camlarının temizliği tek kullanımlık ve daha önce hiçbir yerde kullanılmamış yeni malzemelerle, uzman ekip tarafından yapılmakta olup, bu işlemin ardından kesinlikle camlarda ve pervazlarında hiçbir şekilde iz veya kalıntı kalmamaktadır. Camların temizliğinin ardından zemin temizliğine geçilmektedir. Zeminler ıslak ve kuru bir şekilde profesyonel ekipmanlarla temizlenmektedir. Eğer temizlenecek ofis ortamlarında halı ya da kaplama halıfleks bulunmaktaysa, gerekli görüldüğü takdirde halı yıkama işlemi yapılır. Buna gerek olmadığı durumlarda halılar iyi bir şekilde süpürülmektedir. Ayrıca ofis ortamlarında fazlasıyla masa, sandalye, dolap ve bol miktarda dosya bulunabilmesi sebebiyle bu alanların temizliği daha fazla vakit almaktadır. Bu nedenle temizlik personelleri masaları, sandalyeleri güzel bir şekilde temizlemekte, sandalyelerin temizliği gerekli görüldüğü takdirde vakumlu makinelerle yapılmaktadır. Masalar ve dosyaların bulunduğu raflar, dolaplar, çekmeceler de kimyasal temizlik ürünleri ile iyice temizlenmektedir.

Son olarak belki de ofislerin en çok mikrop barındıran ve dezenfekteye en çok ihtiyaç duyulan ortamları olan tuvalet ve lavabolar temizlenmektedir. Bu alanların ortak kullanımından doğan temizlik ihtiyacı fazla olmaktadır. Kullanılan kimyasal ürünlerle gerektiği şekilde dezenfekte edilen bu alanların aynı zamanda fayans beyazlatma işlemleri de temizlik personelleri tarafından yapılmaktadır. Görüldüğü üzere bir ofis için gerekli olan temizliği uzman eller ile en ince ayrıntısına kadar yapan temizlik şirketleri, çalışanların daha temiz bir ortamda daha verimli bir şekilde çalışabilmesini sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder